Några kommentarer till nyheten om att kommunpersonalen inte får något julbord. Foto: TT

”Vi fick inte ens julgröt”

Uppdaterad
Publicerad

”Snålt”, tycker en läsare. ”Tragiskt” tycker en annan men det finns också de som anser att kommunen gör helt rätt.

Det handlar förstås om det inställda julbordet för de anställda på Kristinelunds äldreboende, som SVT Västernorrland berättade om på torsdagen.

Julbord engagerar och uteblivna sådana är uppenbart en nyhet som väcker särskilt stort engagemang. När vi berättade om det julbord som med kort varsel ställdes in för personalen på Kristinelund kom reaktioner. När Sundsvalls kommun hänvisar till regelverket anser en kvinna att kommunen tänker kortsiktigt.

– När ska Landsting och Kommun förstå att en liten liten belöning som ett julbord är en framtida besparing. Personal som inte visas uppskattning, mår inte bra och så småningom hittar de ett jobb där de blir uppskattade. Ändra regelverket dåååå!!!!

Inte julgröt en gång...

En statligt statligt anställd konstaterar kort:

– Vi fick inte ens julgröt i fjol.

Bland reaktionerna på SVT Västernorrlands Facebooksida är det kritikerna som märks mest, men det finns också andra som tycker att kommunen gör rätt.

Så här tycker en ung kvinna:

– Kommunen har ju ganska många verksamheter och de flesta har nog haft ”en tuff period” så det blir många julbord och mycket pengar i slutändan.

Bra att man håller sig till reglerna

En ung man resonerar så här:

– Tragiskt, men samtidigt är det ju bra att man håller sig till reglerna. Det borde finnas öronmärkta pengar till personalvård.

Lösningen har han också liggande på lager.

– Höj skatten!

Regelverket, för övrigt, ger klartecken till en julklapp för 250 kronor till de anställda. Därutöver tillkommer en fika med lussekatt och pepparkaka och, gissar vi en tillönskan om en God Jul!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.