”Jag tar ställning nästa vecka”

Uppdaterad
Publicerad

Partiet reagerade starkt när Åberg röstade mot sina partikamrater i frågan om nedläggningen av BB och sluten kvinnosjukvård vid Sollefteåsjukhus. Nu försöker han förklara sig i sociala medier.

John Åberg, som sitter i Hälso- och sjukvårdsnämnden på ett Sollefteåmandat, väljer att kommenterar de senaste dagarnas turbulens på Socialdemokraterna i Sollefteås Facebooksida.

”Redovisar en bakgrund och motivering till mitt ställningstagande på HSN 30/9”, inleder han sitt inlägg. Han håller sig till sakfrågan och avlöjar inte med ett ord vad han känner idag, efter distriktsordförande Eva Sonidssons starka uttalanden till SVT.

Krisen i Landstinget Västernorrland

John Åberg argumenterar för att utreda frågan vidare och påtalar risken att ”slå sönder en väl fungerande verksamhet”.

Följder av avvecklingen

Han ser också framför sig stora rekryteringssvårigheter om man avvecklar Sollefteå sjukhus som akutsjukhus. Följderna av en sån avveckling, påverkar i hög grad Ådalens och länets utvecklingsmöjligheter, menar han vidare.

”Övriga frågor om att eventuellt lämna uppdrag kommer jag att ta ställning till under nästa vecka. Orsaken är att det är oerhört viktiga frågor som kräver ett moget övervägande.” Avslutar John Åberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet