Postterminalen i Ånge kan få nytt liv

Uppdaterad
Publicerad

Ånge kan vara påväg att hyra ut gamla postterminalen. Tillsammans med omlastningsterminalen har den attraherat intresse från tunga namn i skogsnäringen – och Lars lagerbäck.

En intresseanmälan om att hyra lokaler i Ånge har lämnats in till kommunstyrelsen.

Det är omlastningsterminalen och postens gamla lokaler som är intressanta.

Postterminalen i Ånge

För tio år sen köpte kommunen postterminalen för att posten skulle satsa i bygden. Åtta år senare lade posten ner sin verksamhet.

En miljon

Kommunen satsade då en miljon på att göra byggnaden mer attraktiv.

–Vi har fått EU-stöd för att dra in ett järnvägsspår i lokalen, och det har gett effekt. Nu har 7-8 män med stark anknytning till orten, säger Sten-Ove Danielsson, socialdemokratiskt kommunalråd i Ånge.

Lagerbäck

De intresserade är enligt kommunalrådet meriterade inom både logistik och skogsnäring. Men även Lars Lagerbäck ingår i gruppen som vill hyra terminalerna, först på två år men med möjlighet till totalt fem år. De ska i sin tur hyra ut lokalerna till logistik och transportföretag.

–Det skulle bli en belastning för kommunen att bara ha lokalerna stående där, nu får vi in pengar för dom men framför allt kan det generera arbetstillfällen i kommunen, säger Sten-Ove Danielsson.

Vad händer med de aktörer som har verksamhet på omlastningsterminalen om den tas över?

–Det ska skrivas fast i ett eventuellt avtal att den ska vara öppen för alla så det kommer vi vara noga med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Postterminalen i Ånge

Mer i ämnet