Grep sexköpare utanför hotell

Uppdaterad
Publicerad

En man greps i onsdags av polis efter att ha köpt oralsex på ett hotell i centrala Sundsvall. Gripandet kunde göras efter tips och samarbete med hotellet i fråga.

Mannen som är född i början på 60-talet gick till hotellet efter att under en tid ska ha haft kontakt med prostituerade via telefon. Den 23 mars ska han ha köpt oralsex för ett värde av 2000 kronor. Men hotellet hade vid det laget lagt märke till att mycket spring och rörelse försiggick och därför kontaktat polis. Det gjorde att man efter köpet väntade på mannen utanför hotellet och kunde gripa honom.

– Vi hittade två personer i rummet, två kvinnor, och efteråt fick de följa med till stationen för att fastställa deras identitet, säger Henrik Blusi, kriminalinspektör vid polisen i Västernorrland.

Prostitution i Sundsvall

Mobilerna ringde duktigt

Att sälja sexuella tjänster är inte olagligt i Sverige, däremot är det olagligt att köpa sex. Kvinnorna ska ha bott på hotellet i två dagar och det ska ha varit mycket spring in och ut under tiden de bodde där. När polisen gick in i hotellrummet fann man åtta mobiltelefoner med nummer kopplade till sådana man kan ringa på internet för att nå prostituerade.

– Mobilerna ringde duktigt under tiden vi var där, säger Henrik Blusi.

”Rejäl marknad”

Polisen vet ännu inte hur många kunder kvinnorna ska ha haft under tiden de var verksamma i Sundsvall.

– Utifrån det utbud som vi har sett så verkar det finnas en rejäl marknad i Sundsvall. Och det finns ju inte om det inte också finns någon omsättning, säger Henrik Blusi.

Kvinnorna ska också ha haft närmare 50 000 kronor i kontanter på sig.

Erkänt brott

Mannen som ska ha köpt oralsex och som greps på hotellet ska vara en man som tjänar bra med pengar och har erkänt brott. Senast man slog till mot sexköpare i Sundsvall var i början på 2015 då man kunde gripa folk på Gaffelbyns vandrarhem på Norra Berget i Sundsvall.

– Polisen kommer att fortsätta spana mot rummet. Det verkar som om de är tvingade att göra det här. Det är någon som styr dem, men det är inget vi har fått ur dem. Men en av kvinnorna säger att hon ska ha hållit på med det här i cirka sex månader, säger Henrik Blusi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prostitution i Sundsvall

Mer i ämnet