Foto: Ny vd Marcus Claesson. Foto: Härnösands kommun

Ny vd för Technichus i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

Det står nu klart att det blir Marcus Claesson som blir ny vd för Technichus i Härnösand.

– Det känns otroligt motiverande att vara en del av en verksamhet som har en betydande roll för regional och lokal utveckling, säger han i ett pressmeddelande från kommunen.

Marcus Claesson är 31 år och utbildad lärare. Han kommer närmast från jobbet som regionchef för Ung Företagsamhet i Marcus Claesson kommer närmast från jobbet som regionchef för Ung Företagsamhet i Västernorrland.

Technichus

Stor tillgång

– Hans erfarenhet av utbildning, entreprenörskap och ledarskap blir en stor tillgång liksom hans regionala kontaktnät, säger Technichus ordförande Fred Nilsson, tillika kommunalråd i Härnösand.

Enligt Fred Nilsson var det många starka kandidater som sökte jobbet.

– Det ser vi som en positiv signal om att det finns en stark tilltro till Technichus framtid, säger Fred Nilsson.

Stormig tid

Technicus har en stormig tid bakom sig. I mars lämnade den HR-ansvariga verksamheten, mer eller mindre i protest mot Fred Nilssons agerande. Verksamheten har dragits med underskott och det har varit turbulent på flera plan.

Den senaste tiden har det varit tyst kring Technichus i media fram till i dag när det alltså stod klart att man utsett en ny vd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Technichus

Mer i ämnet