Foto: svt

Nya styrelsen gör polisanmälan

Uppdaterad
Publicerad

– Bokföringen var i sånt skick att vi blev rekommenderade att anmäla, säger Lars Kallin, ordförande Sundsvall Dragons.

Den här veckan, torde vara två av Lars Kallins mest intensiva dagar i livet. Det var de här dagarna han som nyvald ordförande i Sundsvall Dragons tillsammans med klubbens kassör, skulle försöka bringa klarhet i den stora oredan.

Idag vet han att klubbens skulder uppgår till omkring sju miljoner kronor, medan banktillgångarna inte uppgick till mer än 4000 kronor. Det handlar om spelarskulder och skulder till personal.

Sundsvall Dragons

Förre klubbdirektören, Anders Jansson har ett krav på klubben motsvarande 470 000 kronor.

Något annat alternativ än konkurs fanns till sist inte.

Misstankar

Lars Kallin är luttrad idag och blev inte särskilt förvånad när det stod klart att skulderna ligger över sju miljoner kronor.

– Summan har trappats upp hela tiden och i tisdagskväll dök nya skulder upp som vi inte hade någon aning om, säger han.

Misstänker ni några oegentligheter?

– Ja, vi har lämnat in en anmälan till polisen, bokföringen är av sån art att vi blev rekommenderade att lämna in det till myndigheterna. Vi riskerar ju annars att medverka till att dölja saker och ting och det vill vi inte, förklarar Kallin.

SVT har sökt de tidigare styrelsemedlemmarna Anders Jansson och Anders Öhrn, men hittills utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sundsvall Dragons

Mer i ämnet