Trodde den parkerade bilen var ett möte.. Teckning: Adam Sunefors

Missförstånd i mörkret orsakade olycka

Uppdaterad
Publicerad

Den parkerade bilen stod på fel sida vägen och uppfattades som en mötande bil. Det tros vara orsaken till den allvarliga trafikolyckan i Näsåker på söndagen.

Olyckliga omständigheter tros ligga bakom den allvarliga olyckan på riksväg 90 när två personer blev påkörda sedan de stannat till i en parkeringsficka.

En person fördes från olycksplatsen med ambulanshelikopter och vårdas för livshotande skador på Östersunds sjukhus.

Näsåkers olyckan

Missuppfattade situationen

Även om polisutredningen är i sin linda börjar vissa omständigheter att klarna. Föraren i den bil som körde på de båda personerna verkar ha missuppfattat den stillastående bilen som en mötande bil.

– Det blir sannolikt trafikpolisen som tar hand om utredningen, men vi hade poliser på plats som kunnat berätta hur de uppfattade situationen, säger Bernt-Olof Lundgren vid polisen i Sollefteå.

Körde på fel sida

Olyckan inträffade i mörkret vid 16-tiden på söndagen när en bil på väg norrut från Sollefteåhållet stannat till i en parkeringsficka i Holafors på riksväg 90.

Bilen hade emellertid kört över riksväg 90 och parkerat i en parkeringsficka på motsatta sidan med strålkastarna påslagna vilket föraren till den mötande bilen inte uppfattade.  Föraren trodde det rörde sig om en mötande bil som han skulle passera på sin högra sida.

Följden blev att han körde in på parkeringsfickan och körde på de båda personerna på insidan av den parkerade bilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Näsåkers olyckan

Mer i ämnet