Foto: SVT

Påkörda vid rastplats – livshotande skador

Uppdaterad
Publicerad

Två personer blev påkörda vid en rastplats längs riksväg 90 mellan Näsåker och Junsele strax innan klockan 16.00 på söndagen. Den ena personen slungades i väg i samband med olyckan. En person vårdas nu med livshotande skador på Östersunds sjukhus.

Två personer har skadats och förts till sjukhus med ambulans respektive ambulanshelikopter. De hade stannat till vid en rastplats och blev påkörda av ett fordon när de klev ut ur bilen.

– Den ene blev påkörd och slungades en bit, den är medvetslös. Den andre verkar vara lindrigare skadad, säger Tomas Näsman räddningstjänsten Höga Kusten Ådalen.

Näsåkers olyckan

En person vårdas nu med allvarliga, livshotande skador enligt Östersunds sjukhus.

Inga ytterligare personer ska ha skadats fysiskt i samband med olyckan som ska ha inträffat på en 80-sträcka.

– Däremot hamnade ju folk på plats i chockat tillstånd, säger Näsman.

Oklart vad som hänt

– Jag har ingen aning om vad som har hänt, vi har precis kommit till platsen, sa polisens RLC-befäl Mathias Borin till SVT Nyheter.

– Jag vet inte om man har pratat med föraren av bilen. Det har varit ganska rörigt på plats, så jag vill inte stressa patrullen.

Enligt jourhavande förundersökningsledare Sven-Olof Gustafsson, fanns på måndags morgonen ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

– Så vitt jag förstår var det en olyckshändelse, säger han.

Men han poängterar att det kan komma att ändras under utredningens gång.

Stopp i trafiken

Näsman har själv inte kommit fram till olycksplatsen och vet inte om föraren till fordonet som orsakade olyckan, fanns kvar på platsen.

Olyckan ledde till ett totalstopp i trafiken under räddningsarbetet, strax efter halv sex släpptes trafiken på igen.

Trafikverket har under dagen varnat för att vägbanan på sträckan mellan Junsele och Sollefteå är fläckvis moddig och fläckvis våt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Näsåkers olyckan

Mer i ämnet