”På torget eller inte alls”

Uppdaterad
Publicerad

Vid dagens informationsmöte om den planerade skyskrapan vid Sundsvalls torg avvisades frågan om folkomröstning.

Några hundra intresserade hade bänkat sig i Kulturmagasinet för att höra mer om den planerade skyskrapan. De flesta hade en negativ inställning till att bygga.

Bu-rop och applåder

Förslaget om att hålla folkomröstning i frågan mötte både bu-rop och applåder från den något åldrade församlingen. De positiva rösterna finns, men de är inte lika högljudda.

Skyskrapa i Sundsvall

Folkomröstning avvisades

Mötesdeltagarna informerades om att byggandet är en lång process men de första politiska besluten ska tas redan nu i september. Att det skulle bli aktuellt med någon folkomröstning i frågan avvisades av Bodil Hansson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Nybergs inställning klar

Mannen bakom projektet, Nicklas Nyberg, klargjorde att han tänker bygga på torget eller inte alls, huset ritades för att passa in på just den platsen påpekade han men poängterade att andra gärna får bygga någonannanstans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skyskrapa i Sundsvall

Mer i ämnet