Räddningstjänsten skickar ut bandvagnar

Uppdaterad
Publicerad

Det kraftiga regnet har skapat stora översvämningar. Värst drabbat är området mellan Kramfors och Sollefteå. Räddningstjänsten har skickat ut regnfordon för att hjälpa personer som blivit isolerade av det stigande vattnet.

För tillfället jobbar räddningstjänsten med att lägga ut sandsäckar kring ett flertal dammar för att stoppa vattnet från att flöda över. Dessutom har hemtjänsten bett om hjälp för att komma fram till två personer som sitter isolerade i sina bostäder i Kyrkdalområdet.

– Vi har skickat ut bandvagnar. Det kan bli fler fall under natten, säger Peter Norell, insatsledare på räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen.

Regnkaos i Västernorrland

SMHI har gått ut med en klass 1-varning där regnet väntas att tillta med upp till 50 millimeter i Jämtland och 40 millimeter i Västernorrland på sina håll.

Många vägar drabbade

Vattnet har sköljt över ett flertal vägar, däribland Riksväg 90. Enligt trafikverkets trafikinformationssida har ett flertal vägar stängts av för genomfart.

– Den enda säkra vägen mellan Kramfors och Sollefteå är att köra över Graninge mot Bollstabruk. Resterande vägar går nog att köra på om man har en hög bil, säger Peter Norell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regnkaos i Västernorrland

Mer i ämnet