Efter mordet på 35-åringen från Sundsvall ska gärningsmannen ha druckit offrets blod.

Rituellt mord på man från Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkte mördaren ska ha druckit offrets blod och målat ett pentagram på väggen i blod. Nu åtalas 23-åringen för mordet på en 35-årig man från Sundsvall.

Den före detta Sundsvallsbon hade flyttat till Lidingö. De båda männen stämde träff för att ha sex i hans lägenhet i slutet av juni. Gärningsmannen har i förhör berättat att han hade en kniv med sig när han åkte till 35-åringens lägenhet.

Efter att männen umgåtts i flera timmar högg 23-åringen offret i halsen och skar sedan halsen av honom.

sundsvallsbo ritualmördad

I polisförhöret, som ska ha pågått i 14 timmar, har gärningsmannen sagt att han drack av offrets blod och målade ett pentagram med blod på väggen och på golvet.

Efteråt ska han ha fotograferat pentagrammet med sin mobil, tagit på sig kläder som han stulit från mordoffret och lämnat lägenheten.

Den 23-årige mannen kom själv in på polisstationen på Norrmalm i Stockholm och erkände mordet dagen efter. Enligt stämningsansökan förnekar 23-åringen mord, men erkänner dråp.

Gärningsmannen är känd av polisen sen tidigare och är dömd för ett flertal brott. Han har under mordutredningen genomgått en rättspsykiatrisk undersökning och anses lida av en allvarlig psykisk störning. Rättegången inleds den 19 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

sundsvallsbo ritualmördad

Mer i ämnet