”Avhysning står fast”

Uppdaterad
Publicerad

Klubben har struntat i hyrorna. Flera av Sundsvall Dragons spelare kan komma att vräkas enligt fastighetsbolagets vd.

I slutet av förra veckan kunde SVT Mittnytt berätta att Basketklubben KFUM Basket där Sundsvall Dragons ingår har obetalda skulder hos Kronofogden på 853 000 kronor. På måndagen uppgick den fortfarande till 784 000 kronor.

Totalt handlar det om ett 20-tal ärenden, bland annat en hotellräkning på nästan 160 000 koronor som inte betalats.

Sundsvall Dragons

Men det är även skulder till hyresvärden Totalförvaltning på närmare 200 000 kronor. I ett av fallen har hyran inte betalats mellan november 2011 och augusti 2013 och nu har Kronofogden fått i uppgift att avhysa hyresgästerna från tre av klubbens lägenheter, i minst två av dem bor spelare i laget.

– Ja, avhysningen står fast tills vi har fått pengarna, då kan det bli aktuellt med en ny diskussion med klubben, säger Christer Lundstedt vd för Totalförvaltning till SVT Mittnytt.

Totalförvaltningen var sponsor till klubben fram till i fjol när företaget valde att avbryta samarbetet. Enligt Lundstedt har klubben alltid varit sen med att betala hyrorna men till slut ändå alltid gjort rätt för sig, fram till ifjol höst.

Klubben har även en skatteskuld på drygt 200 000 kronor.

I fredags hävdade Dragons klubbdirektör Anders Jansson att klubben betalat in 660 000 kronor av sina skulder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sundsvall Dragons

Mer i ämnet