Succé för Stenmark på bokmässan

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen släpptes Ingemar Stenmarks självbiografi på Bokmässan i Göteborg. Själv trodde han inte på något större intresse. Han hade fel.

Inför boksläppet träffade SVT Ingemars medförfattare, bjästabon Hasse Andersson, som förutspådde hur premiären skulle avlöpa.

– Ingemar är lite orolig och har undrat om det är någon som kommer att vilja läsa om honom och om det kommer förbi någon på mässan. Jag sa att det kommer att bli kaos, sade Hasse.

Lång kö

Och visst fanns det ett stort intresse för Stenmarks liv i bokform. Kön på bokmässan ringlade sig lång och många ville få en stund med idolen.

Själv var han dock, sin vana trogen, ganska blygsam. Ingemar menade att han skrivit boken bland annat för sin lilla dotters skull. Om någon annan vill läsa bryr han sig inte så mycket om.

– Jag har skrivit en bok som jag tycker är trevlig och som jag trivs med. Om folk vill läsa är inte det viktiga, säger Ingemar Stenmark till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.