Trötta på Navet

Uppdaterad
Publicerad

SUNDSVALL Efter skoldagens slut hänger många ungdomar på Navet, busstationen i Sundsvall. Men nu har dom tröttnat på den ruffiga busstationen och organiserat sig för en förändring.

– Jag skrev till synpunkt sundsvall och berättade lite om min situation och hur det är här, visioner och hopp. och jag fick svar ganska snabbt säger en av iniativtagarna Jimmi Einarsson till mittnytt.

Alla som skriver till Synpunkt Sundsvall, kommunens funktion för kommunikation med medbeorgarna, ska få ett svar. Och nu blir det handling också, eller i allafall ett möte. Idag träffades ungdomarna och diskuterar möjliga alternativ med politiker och tjänstemän. För att styrka sin synpunkt samlade de in namn.

Problem på Navet i Sundsvall

Såhär skrev Jimmi:

”Vi ungdomar som idag hänger på Navet vill ha en bättre fritidsmiljö där vi slipper möta alkolister, narkomaner och andra bråkstakar. Ett ställe där vi kan andas fritt utan att behöva vara oroliga, känna oss osäkra. Vi vill kunna känna oss trygga och få sitta på stolar i en egen lokal. Ett ställe för oss merllan 15-25 år öppet 11-23 alla dagar i veckan. Ett billigt café med lite mat, mackor, godis och läsk. En plats där vi får vara med och bestämma hur det ska vara. Musikanläggning, datorer och diverse sällskapsspel bör finnas. Om man nu kan bygga ett teaterhus för flera miljoner kan inte lite även tillfalla oss unga – det är inte mycket vi vill ha men vi vill ha trygghet. ETT VÅRAT STÄLLE. Självklart med nolltolerans när det gäller alkohol och droger.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Problem på Navet i Sundsvall

Mer i ämnet