Turbulensen kring vården i Ådalen diskuterades

Uppdaterad
Publicerad

Sjukvårdspartiet bjöd på torsdagskvällen in till diskussion kring vården i Ådalen. – Förhoppningsvis finns det någon som vill ta ansvar, säger Yngve Nilsson, ordförande i partiet som nu ser chansen mot valet 2018.

I inbjudan står att temat för mötet är ”den brutala händelseutvecklingen och turbulensen kring vården i Ådalen och i Västernorrland i sin helhet”. Olika representanter från olika politiska initiativ har bjudits in.

– Det är ett möte för den som är intresserad av våra frågor i Sjukvårdspartiet och som möjligen kan tänka sig vara med och jobba med partiet, säger Yngve Nilsson.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Från Sollefteå kom en delegation på runt 15 personer. Bland annat Mattias Rösberg från ”Sollefteå – framtidens akutsjukhus”:

– Vi kan ju titta på hur det gått i Norrbotten. Där har Sjukvårdspartiet runt 25 procent av väljarna. Det bedömer jag inte alls som osannolikt här i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet