Tyck till om skyskrapan!

Uppdaterad
Publicerad

Debattens vågor har gått höga efter att planerna på nybygget på torget i Sundsvall presenterades. Idag fick allmänheten tycka till.

110 meter hög och extremt smal. Så beskrivs den planerade skyskrapan av männen bakom idén. Den är tänkt att bli 38 våningar hög med ett 50-tal lägenheter i två smala torn som förbinds av hissar.

De två tornen har även delat Sundsvalls invånare i två läger.

Skyskrapa i Sundsvall

Lysande och innovativt

Några tycker idén är lysande, att det är ett utmärkt sätt att sätta Sundsvall på den innovativa spännande kartan. Ett landmärke som visar på en spännade och vågad utveckling av staden mellan bergen.

”Gärna någon annanstans”

Många andra tycker dock att skrapan skulle bli en styggelse i den klassiska stenstadskärnan. Bygg den gärna någon annanstans i staden men inte på torget mitt i den historiska stadskärnan.

Öppet möte

Politikerna har tagit mot idén med öppna armar och har satt igång den byråkratiska processen för att göra bygget möjligt, men på torsdagen fick allmänheten möjlighet att säga sitt vid ett öppet möte på Kulturmagasinet.

Männen bakom projektet är den kände entreprenören Nicklas Nyberg från Örnsköldsvik, med flera andra spännande byggprojekt i ryggen, och superarkitekten Gert Wingårdh. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skyskrapa i Sundsvall

Mer i ämnet