Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför började Taylor Swift-fans göra vänskapsarmband inför konserter? Det svarar Jennifer Bergman på i klippet. Foto: tiktok & Vilma Pettersson/SVT

Därför är vänskapsarmbanden viktiga för Taylor Swift-fans: ”En fin gemenskap”

Uppdaterad
Publicerad

En av alla så kallade ”swifties” som ska besöka Taylor Swift uppmärksammade konserter i Stockholm är Jennifer Bergman från Sundsvall.

Bland det viktigaste på packningslistan är vänskapsarmbanden.

– Jag har gjort runt ett hundratal armband kanske, säger Jennifer.

I över 14 år har Jennifer Bergman varit ett Taylor Swift-fan. Till helgen får hon se sin stora idol uppträda för första gången i Sverige.

Med sin ”The Eras tour” uppträder Swift i en flera timmar lång konsert där publiken får höra låtar från alla av hennes album.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

– Att få höra låtarna live som jag började lyssna på när jag var tio år och nu får en ny möjlighet att höra dem live, att det inte är ”för sent”, säger Jennifer Bergman.

Kulturen med vänskapsarmband

Förutom att klä sig i sin favoritepok av Taylor Swifts karriär är en stor del av sångerskans konserter utbytandet av vänskapsarmband bland fansen.

Armbanden är gjorda med färgglada pärlor med låttitlar och textrader från Swifts låtar.

– Man hittar någon som vill byta och sen får de välja ett och så tar man ett av deras och byter med varandra, förklarar Jennifer.

Slutsålda konserter

Under tre kvällar kommer den amerikanska popgiganten uppträda i ett slutsålt Friends Arena. Runt 150 000 besökare förväntas och det uppskattas dra in en halv miljard kronor till Stockholms stad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Mer i ämnet