Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter Maja Tengnér från mordplatsen på Bjurhovda i Västerås. Foto: Johan Borehed/SVT

Anhörig om mordet på Bjurhovda i Västerås: ”De tog fel person”

Uppdaterad
Publicerad

Ingen har ännu gripits efter att en ung man skjutits ihjäl på en villagata på Bjurhovda. Den mördade mannen, som var i 20-årsåldern, är inte känd av polisen sedan tidigare och en anhörig tror att mördarna kan ha gett sig på fel person.

Den unge mannen som sköts till döds på söndagskvällen ska enligt anhöriga ha varit på väg hem från ett frisörbesök när mördaren eller mördarna slog till. Han sköts med flera skott utomhus, på en gata i villaområdet. Uppgifter i andra medier om att någon ska ha ringt på en ytterdörr och sedan skjutit den som öppnade stämmer inte, enligt polisen.

– Det har skett på allmän plats, alltså en plats som alla har tillgång till, säger Lars Jansson, lokalpolisområdeschef i Västerås.

Dödsskjutning på Bjurhovda 2023

Den unge mannen som mördades har endast en mindre trafikförseelse i sitt straffregister. Enligt en nära anhörig, som SVT Nyheter Västmanland har pratat med, var han skötsam.

– Jag kan inte förstå det. De måste ha tagit fel person, säger den anhörige.

Ingen misstänkt är gripen i nuläget. Polisen vill inte kommentera teorin att mördaren eller mördarna kan ha tagit fel på person, men de vill komma i kontakt med alla som kan veta något om händelsen.

Det är den tolfte skjutningen i Västerås i år, och den första med dödlig utgång.   

Starta videon för att höra SVT:s reporter vid mordplatsen på Bjurhovda och polisen om mordutredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Bjurhovda 2023

Mer i ämnet