Foto: Anders Kauranen/SVT

Ännu ingen misstänkt för dödsskjutning

Uppdaterad
Publicerad

Fortfarande finns ingen misstänkt för dödsskjutningen på Skallberget i Västerås under lördagen. Under söndagen fortsätter omfattande utredningsarbete enligt polisen.

Det finns ännu ingen misstänkt för skjutningen i en lägenhet på Skallberget i Västerås under tidig lördagmorgon. En 40-årig man avled av skottskador. I bostaden fanns ett flertal andra personer som är fysiskt oskadda.

Polisen har upprättat en förundersökning om misstänkt mord och under söndagen fortsätter arbetet kring brottsplatsen.

Mordet på Skallberget

”Utredningen fortsätter”

– Utredningen fortsätter med samma omfattning idag. Dörrknackning i området fortsätter och vittnesförhör genomförs, säger polisen presstalesman Anders Hedström.

I nuläget finns ingen skäligen misstänkt för brott uppger Hedström. Polisen vill heller inte kommentera eventuellt motiv bakom skjutningen.

Mobilt poliskontor på plats

Det mobila poliskontoret kommer liksom under lördagen att finnas på plats på Skallberget för att kommunicera och informera boende i området som kan känna oro.

– Det handlar om ett trygghetsperspektiv för de boende i närheten. Det mobila poliskontoret finns på plats hela dagen klockan 9-17, säger Anders Hedström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Skallberget

Mer i ämnet