Foto: Privat/TT

Nekades kontaktförbud mot mordmisstänkta dottern

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer ansökte om kontaktförbud mot den 41-åriga kvinna och den 18-årige man som sitter häktade misstänkta för sommarstugemordet i Arboga men åklagaren avslog kontaktförbudet.

Det var under augusti som fem personer, däribland 41-åringens mamma, lämnade in ansökningar om kontaktförbud för den nu häktade 41-åringen och 18-åringen. Samtliga ansökningar lämnades in 19 augusti i år, vilket också var samma datum som den misstänkta 41-åriga kvinnan och 18-årige mannen släpptes på fri i brist på bevis.

Samtliga personer som ansökt om kontaktförbud är boende i Eskilstuna där även 41-åringen och hennes 18-årige sambo är bosatta.

Arbogafallet

I ansökan anges anledningen vara att förbudspersonerna är skäligen misstänkt mord och mordförsök alternativt medhjälp till mord och mordförsök.

”Inte tillräckligt stöd”

Den 23 augusti beslutar åklagare att inte meddela kontaktförbud. Trots att 41-åringen och hennes 18-årige sambo var skäligen misstänkt för mordet på sin far så avslog åklagare kontaktförbud för hennes mor.

Beslutet motiveras med att varken 41-åringen eller 18-åringen tidigare lagförts för brott mot närstående. Det står också att ”pågående utredning ger för närvarande inte tillräckligt stöd för ansökan”.

Återkallade ansökan

Den 30 augusti har mamman till 41-åringen återkallat sin ansökan om kontaktförbud. Det är samma dag som 41-åringen och 18-åringen greps i Trondheim.

Paret häktades under fredagen vid Västmanlands tingsrätt. De är båda på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök i en sommarstuga utanför Arboga. De båda har hela tiden nekat till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet