Bilist körde igenom järnvägsbommarna

Uppdaterad
Publicerad

Polis fick larm om att någon hade kört igenom bommarna vid järnvägsövergången Amsta mellan Hallstahammar och Kolbäck.

När polisen kom fram kunde de konstatera skador på järnvägsövergången. Trafikverket kontaktades och de skickade en tekniker för att åtgärda problemet.

Ett vittne hade noterat bilens registreringsnummer och att det var en äldre herre som körde bilen. Polisen åkte hem till ägaren och bilen stod där med rejäla krockskador.

– Som tur är kom det inget tåg, då hade det kunnat gå riktigt illa, säger Martina Saghamre, LKC-befäl vid polisen i Västmanland.

Uppfattade inte bommarna

Ägaren uppgav att han inte hade uppfatta bommarna. Den 71-åriga mannen är nu misstänkt för olovligt avvikande från trafikolycksplats.

– Det vi gör ibland när det är äldre som kör ute i trafiken och gör något där det kan gå riktigt illa är att vi skriver ett ifrågasättande om körkortsinnehav till länsstyrelsen. Det gjordes inte i dag direkt på platsen men det kan hända att det görs i ett senare skede, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.