Det finns lika många stilar som utövare när Västerås golfare spelar bowling. Foto: Robert Gustavsson / SVT

Det är ”swingen” som räknas när de träffas

Uppdaterad
Publicerad

Varje onsdag träffas seniorerna i Västerås golfklubb för att spela...bowling! Det har förbättrat sammanhållningen i klubben. Samtidigt hjälper det de äldre golfarna att hålla i gång på vinterhalvåret

Deltagarna från Västerås GK är på plats i bowlinghallen i god tid innan när det är dags för onsdagsbowlingen. Stämningen är god och spelarna ivriga att få sätta igång.

– Det är ju så trevligt att träffas här under de halvåret som det inte är golf. Jag tror faktiskt att man träffar flera här, att prata med alltså menar jag. Annars träffar man ju högst tre personer när man spelar golf, säger Gunilla Holmström.

– Jag har aldrig träffat så många goda vänner som här på bowlingbanan, det är underbart. Här spelar man med jättemånga personer samtidigt, säger Per Tapper.

Många stilar

Men det finns mycket som påminner också, tycker golfarna på plats i Bellevuehallen i Västerås. Det gäller att swinga klotet på samma sätt, gång på gång. Och stilarna på de olika ”swingarna” varierar lika mycket här som på golfbanan.

– Det finns många fina stilar här att titta på. Men alla är lyckosamma på det de gör, säger ordförande i VGK, Göran Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.