Enligt uppgifter till den brittiska tidningen The Mirror, är Västerås SK och Benfica överens om en vidareförsäljningsklausul som innebär att moderklubben kan få drygt 42 miljoner kronor. Foto: Bildbyrån/SVT

Uppgifter: Fotbollsklubbarna överens – Västerås SK kan få 42 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf är klar för övergång till Manchester United, uppger brittiska The Mirror – detta efter att en överenskommelse ska ha nåtts mellan Benfica och VSK. Spekulationer, säger VSK:s ordförande. Men han bekräftar att dialogen mellan klubbarna har trappats upp.

De senaste dagarna har det florerat uppgifter, senast i brittiska the Mirror, om att Victor Nilsson Lindelöf ska vara klar för övergång från Benfica till Manchester United – detta efter att Benfica och Nilsson Lindelöfs moderklubb Västerås SK ska ha kommit överens om vidareförsäljningsklausulen på ett mångmiljonbelopp.

Enligt tidningen ska VSK:s klubbordförande Bengt-Åke Nilsson ha sagt: ”Vi har en överenskommelse med Benfica. Vi har inte längre några problem med dem.”

Överenskommelsen skulle i så fall innebära att Västerås SK får tio procent av försäljningssumman – drygt 42 miljoner kronor, enligt The Mirror. Om uppgifterna stämmer skulle det innebära att divison 1-klubben blir en av Sveriges rikaste klubbar.

”Spekulationer”

VSK:s klubbordförande Bengt-Åke Nilsson vet inte varför the Mirror nu går ut med uppgifter om att överenskommelsen mellan Benfica och VSK ska vara klar – i en artikel där han själv är citerad.

VSK:s ordförande Bengt-Åke Nilsson. Foto: SVT

– Det är så mycket spekulationer just nu. Det är ingen idé säga något annat än att när vi har en överenskommelse kommer vi att gå ut med det, säger han.

Läs mer: Uppgifter: Nilsson Lindelöf nära United

Han tillbakavisar också uppgifterna om att dialogen mellan klubbarna ska ha kärvat på senaste tiden.

– Ett tag antyddes det att det ska ha varit svårt att komma överens med oss. Så är det inte. Anledningen till att beskedet dröjer är att vi vill vara försiktiga tills allt är klart, av omtanke om Victor, säger Bengt-Åke Nilsson.

Vill få sin rättmätiga del

Han hoppas på att få till en överenskommelse så snabbt som möjligt.

– Genom vår jurist har vi haft en del direktkontakter med Benfica den senaste tiden. Vi vill komma överens och få till en uppgörelse där vi får vår rättmätiga del, säger Bengt-Åke Nilsson.

Läs mer: Västerås SK anmäler Benfica

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.