Foto: TT

Facebook backar om bröstvideo

Publicerad

En videoguide som visar hur man kan upptäcka bröstcancer förbjöds av Facebook. Det fick Åsa Eriksson (S), riksdagsledamot från Norberg, att reagera. Nu backar Facebook – och de ska ta en kaffe med Åsa Eriksson nästa vecka.

I ett meddelande till SVT Nyheter Västmanland skriver en talesperson för Facebook centralt att de är väldigt ledsna för att videon plockades bort.

”Våra team går igenom miljontals annonsbilder varje vecka, och ibland stoppar vi annonser av misstag. Den aktuella bilden är inte emot vår annonspolicy. Vi ber om ursäkt för felet och har meddelat till annonsören att vi godkänner deras annons”, skriver de (översatt från engelska).

Åsa Eriksson får träffa Facebook

Åsa Eriksson, som i vanliga fall är kommunalråd i Norberg, sa under torsdagen att hon ville försöka få till ett möte med Facebook för att diskutera frågan.

Nu har hon bokat en träff med representanter för Facebook nästa vecka.

– Det blir samtal över en kaffe. Kul, säger Åsa Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.