Foto: TT

Fortsatta problem i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagseftermiddagen och kvällen fortsatte larmen om trafikolyckor och avåkningar i Västmanland.

Till exempel ska en singelolycka på E18 i höjd med Hallstahammar vid åttatiden på tisdagskvällen ha orsakat en del köer. Enligt Trafikverkets pressjour ska trafiken mot Västerås tillfälligt ha fått ledas om över Kolbäck.

Ambulans var på plats men det är oklart om och hur någon skadats.

Ytterligare en bil ska ha hamnat i diket en bit bort.

Halkan ställde till det

Tidigare under tisdagen gick polisen ut och varnade för det hala väglaget i området. En rad trafikolyckor och avåkningar med både person- och lastbilar inträffade under morgonen.

Och till viss del fortsatte det alltså.

Under senare delen av eftermiddagen och kvällen fick SOS Alarm in fler larm om trafikolyckor och avåkningar.

”Viktigaste budskapet – fortsätt ta det lugnt!”

Räddningstjänsten har inga exakta siffror på hur många olyckor de ryckt ut på under dagen, men under den tidiga kvällen uppskattar räddningstjänstens befäl det till minst ett 15-tal i regionen.

Han berättar att det utöver det även kan ha skett mindre incidenter som de inte varit ute på.

-Det viktigaste budskapet att fortsätta få ut det är ju hur viktigt det är att ta det lugnt och anpassa körningen efter väder och väglag, säger Emil Berggren, inre befäl på Mälardalens brand- och räddningsförbund.

Flera till sjukhus

Några personer ska ha förts till sjukhus med ambulans efter tisdagens olyckor.

Sent på eftermiddagen bland annat en man vars bil voltade på E20 vid Kungsör, och en 20-årig kvinna som var med i en frontalkrock mellan två personbilar i Hallstahammar uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.