Kjell Gustafsson vill ordna 40-årsjubileum för Power Meet. Foto: SVT/Montage

Grundaren ändrar sig – vill arrangera Power Meet

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha meddelat att det inte blir några fler Power Meet svänger nu grundaren Kjell Gustafsson i frågan. ”Nu ska vi försöka genomföra det en gång till” säger han.

Turerna kring framtiden för Power Meet fortsätter.

Kjell Gustafsson, som är grundare av bilträffen, har tidigare meddelat att det var sista gången han arrangerar evenemanget. Efter skriverier och intresse från andra om att ta över bilträffen, tycks han nu ha tänkt om helt.

Power Meet 2016

– Jag är så trött på allt snack, ingen förstår vilket jobb det är att arrangera det här. Ingen har någonsin frågat oss hur det är, man blir förbannad. Nu ska vi försöka köra igen och det är på rent adrenalin, säger Kjell Gustafsson.

Vill fira jubileum

Han förklarar att det är ett gigantiskt arrangemang då folk från hela världen kommer och besöker evenemanget.

Nu ska Kjell Gustafsson försöka få till möten med kommun och polis för att kunna ordna Power Meet nummer 40 i ordningen.

Lämnar inte till vem som helst

Han har ännu inte funderat på detaljerna, men säger att om det det inte är han själv som ordnar bilträffen så kommer han att lämna över till någon som klarar av det.

Enligt Gustafsson är det en mängd människor som hört av sig för att det vill ta över evenemanget, men han är ovillig att lämna över till vem som helst.

”Knappt arrangerat födelsedagsfest”

– Det är folk som knappt har arrangerat en födelsedagsfest som vill ta över. Ska jag lämna vidare så blir det till någon som har förutsättningar, inga amatörer, säger Kjell Gustafsson.

Nästa år ser han först och främst fram emot en större bilfest än vanligt.

– Vi har märkt att vid jubileum så kommer det upp mot 30 procent fler, säger Kjell Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet 2016

Mer i ämnet