Foto: SVT

Rånutredning läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har lagt ner utredningen om miljonrånet på Power Meet. ”Vi har inga spår alls”, säger Per Björklind, gruppchef vid polisens utredningsjour. 

Det var den 8 juli som Power Meet-grundaren Kjell Gustafsson och hans fru rånades på sina väskor på hotell Arkads innergård. I väskorna fanns mellan 1,2 till 1,4 miljoner kronor. 

Men trots en intensiv polisinsats och inre spaning har inte utredningen gått framåt. De tre rånarna, som var maskerade, har inte gått att identifiera. 

Power Meet 2016

–Åtta-tio dagar senare hittades väskorna i ett dike i Vela, bortanför Hummelsta.  Väskorna hade inte bara legat ute en tid, de var också sönderflisade av en traktor slagit väggrenen, säger Björklind.

Rånet var välplanerat

Väskorna undersöktes av polisens tekniker men inga spår alls gick att finna. 

Enligt polisen visste rånarna vad de gjorde. Det var ytterst välplanerat. 

–Någon form av spaning hade de här busarna definitivt gjort. Eller om någon annan spanat och sålt informationen vidare till dem. Det finns ju personer som livnär sig på att göra sånt.

Polisen hoppas fortfarande på tips, tips som kan leda till ett genombrott.

–Får vi nya uppgifter är det bara att väcka upp ärendet med en knapptryckning på datorn, säger Per Björklind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet 2016

Mer i ämnet