• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

default_caption Foto: SVT

Han ska rädda VSK

Uppdaterad
Publicerad

Under ett extrainsatt möte valdes Bengt-Åke Nilsson till ordförande. Nu ska Bengt-Åke Nilsson rädda klubben.

Klubben har en skuld på 2,6 miljoner kronor och 600 000 kronor som måste betalas in innan årsskiftet. Nu ska Bengt-Åke Nilsson ta sig an den tuffa uppgiften att få VSK skuldfri.

– Det ligger onekligen en stor utmaning i det här och det kommer krävas mycket. Vi måste stärka ekonomin, så allt det andra är mindre viktigt nu. Det är klart att det är många som tycker att man är tokig som åtar sig detta men jag har ett VSK-hjärta och känner att jag är skyldig att göra vad jag kan, fortsätter den nye ordföranden.

VSK fotboll kris

Redan imorgon kommer styrelsen att sätta igång arbetet för att hinna lösa ekonomin innan årsskiftet. Nu siktar Bengt-Åke Nilsson på ett samarbete med VSK bandy och VSK ungdom. Även VSK bandy var med på tisdagens möte där de bland annat berättade om hur de tidigare gjorde för att vända sin dåliga ekonomi och göra den mer stabil.

– Klarar vi inte det här inom de närmaste veckorna så finns inte den här klubben 2015, säger Bengt-Åke Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VSK fotboll kris

Mer i ämnet