Tele 2 Arena. Foto: SVT

Idag kan VSK skriva historia

Uppdaterad
Publicerad

Herrlaget hade ingen särskilt lyckad säsong – för VSK:s damer har det gått desto bättre. Nu spelar de sin första SM-final i bandy och de har segervittring.

– Nu när vi ändå har tagit oss hit vill vi vinna guld, såklart, säger mittfältaren Matilda Plan.

SVT Nyheter Västmanland träffade laget under fredagen när de fick chansen att känna på isen på Tele 2 Arena i Stockholm.

– Det är stort jämfört med hemma. Det är en annan känsla, det är mycket mer runtomkring med allt – späckat schema, hotell, allt möjligt. Så det är annorlunda, men vi är extremt taggade och laddade, säger Matilda Plan.

De möter Kareby, som gör sin fjärde raka SM-final.

Läs mer: VSK:s damer i SM-final

– Kareby är ett lag med mycket fart, många duktiga spelare. De har spelat ihop sig under många år, så de vet vad de gör. Det gäller för oss att ta reda på hur de gör det så att vi kan sätta stopp för det, säger tränaren Johan Hedfors.

Han har jobbat med laget elva säsonger.

Vad känner du inom dig nu när ni är i final?

– Det är jättemäktigt. Man känner sig lite rörd. Det är ändå ett mål som alla som håller på med idrott har, att komma till final, säger Johan Hedfors.

”Vi går all-in”

Men trots att det är en bedrift att alls vara i final lovar spelarna att inte nöja sig där.

– Det har ju varit vårt mål att ta oss hit, men vi går såklart all-in och siktar på guldet. Vi ska kämpa och aldrig ge upp så tar vi dem med vår vilja, säger backen Virva Rylander, som också är nominerad till bästa 17-åring.

Finalen spelas kl 11.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.