Johner tvåmålsskytt när VIK vann i Umeå

VIK knep tre poäng mot Björklöven.

VIK knep välbehövliga poäng i Umeå ikväll och klättrade därmed två placeringar i tabellen, från en jumboplats till en tolfteplats. Men det var faktiskt Björklöven som tog kommandot i matchen när man genom Rasmus Edström satte 1-0 i tolfte minuten. Men några fler mål blev det inte för västerbottningarna. Dustin Johner kvitterade två minuter senare i boxplay och i andra perioden passade han på att ta ledningen för sitt VIK i powerplay medan Björklövens Jonathan Harty satt av två minuter i utvisningsbåset för charging.

Ledningen utökades i tredje genom Jeremy Williams och Erik Andersson. Resultatet 1-4 trots skottstatistiken 24-25.