Laddat inför säsongens första Västeråsderby

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll är det dags för säsongens första Västerås-derby i bandy. Tillberga tar emot VSK på ABB Arena och då hemmalaget bjuder på fri entré så väntas publikfest.

Efter onsdagens Elitserieomgång är det två lag i medvind som laddar för fredagens derby. Tillberga hemmabesegrade Sirius med 4-2 och VSK bortaslog Tellus med 7-2.

– Det blir kul med en derbymatch. Vi hoppas på god stämning och mycket folk, säger Tillbergas tränare Oskar Robertsson.

”Mycket känslor”

Robertsson tror att mötet i vanlig ordning kommer innebära mycket kamp.

– Jag tror att det lag som tror på sitt eget spel fullt ut kommer gå segrande, säger han.

Läs mer: SVT Nyheter Västmanland träffade Tillberga inför premiären

Läs mer: Skäggen gror i Tillberga

Också VSK-tränaren Michael Carlsson är laddad och ser fram emot en tuff och intensiv derbyfajt. Dagen till ära tror han på stor uppslutning bland publiken.

– Det är mycket känslor och jag tror på full fart på läktaren också, säger han.

Två raka segrar

Spelmässigt kommer båda lag stärkta av seger i senaste omgången. Tillberga har två raka segrar och är på väg uppåt i tabellen.

– Vi kommer från en tyngre period som vi har jobbat oss ikapp, nu har vi gjort bra saker och satt oss i en bra position inför derbyt, säger Oskar Robertsson.

Skadade spelare är tillbaka

Regerande svenska mästarna VSK har inlett svagare än vad experterna trott men formen är stigande även i grönvitt enligt tränare Carlsson.

– Vi har haft sju spelare skadade under försäsongen och nu är många tillbaka. Under World Cup höll vi en hög nivå, det slet på de som var friska. De som tillbaka har förstås inte varit i toppform, men nu börjar truppen komma i synk, säger han.

Läs mer: SVT Nyheter Västmanland träffade VSK inför premiären

Läs mer: Tränarens recept bakom VSK:s framgång

Matchen spelas i ABB Arena klockan 19.00 på fredagen, hemmalaget Tillberga bjuder på fri entré.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.