Misstänkt bombman i Västerås häktas

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som misstänks ha förorsakat en explosion i en lägenhet på Skiljebo i Västerås häktades under onsdagen. Kammaråklagaren Carl-Johan Norström är nöjd med tingsrättens beslut, men berättar att det återstår ett stort arbete framöver.

– Vi forsätter på bredfront, bland annat undersöker vi telefoner, datorer och andra tekniska hjälpmedel som vi har hittat i lägenheten. Och det är ett gigantiskt arbete, säger Carl-Johan Norström, kammaråklagare.

Det var i januari som den misstänkta mannen hittades allvarligt skadad efter en explosion i en lägenhet. Det nationella bombskyddet tillkallades och ett 50-tal personer i flerfamiljshuset fick evakueras.

Nästan en vecka efter detonationen fick de boende i huset evakueras igen när polisen hittade flera förpackningar med sprängmedel i mannens vindsförråd.

Explosion på Skiljebo

Nu häktar alltså Västmanlands tingsrätt mannen som på sannolika skäl är misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, vapenbrott och urkundsförfalskning.

I klippet berättar kammaråklagare Carl-Johan Norström om häktningsbeslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion på Skiljebo

Mer i ämnet