Åsa Eriksson (S) kommunalråd i Norberg och Olle Thorell (S) riksdagsledamot från Surahammar. Foto: SVT

Norbergs kommunalråd till riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Åsa Eriksson (S) lämnar under en tid sitt uppdrag som kommunalråd i Norberg för att istället bli riksdagspolitiker. Hon blir vikarie när partikollegan och riksdagsledamoten Olle Thorell är föräldraledig.

– En chans jag inte vill missa, skriver Åsa Eriksson på sin blogg.

Ledig till april

Den 15 augusti går socialdemokratiske riksdagsledamoten Olle Thorell från Surahammar på föräldraledighet. Fram tills han kommer tillbaka, den 1 april 2017, tar kommunalrådet i Norberg hans plats i riksdagspolitiken.

– Jag ser verkligen fram emot att vara hemma med vår son från den 15 augusti till 1 april nästa år. Jag tänker inte missa möjligheten att få vara en närvarande pappa när han fortfarande är liten, skriver Olle Thorell på sin facebooksida.

Wikström först

Enligt den västmanländska riksdagslistan från senaste valet ska frågan egentligen gå till Gabriel Wikström, men eftersom han redan är minister i regeringen går frågan vidare till nästa på listan, Åsa Eriksson.

-Det fönster jag väljer att hoppa ut genom tar mig till en plats i riksdagens utrikesutskott. Det är spännande att få lära om ett politikområde som jag aldrig har jobbat med men ärligt talat känns det lite läskigt också, bloggar Åsa Eriksson.

Utsedd vikarie

Att vikariera som kommunstyrelseordförande i Norberg, medan Åsa Eriksson är borta föreslås Johanna Odö. Hon sitter idag som ordförande i barn- och Utbildningsutskottet, som ordinarie ledamot i kommunstyrelsen och ingår i allmänna utskottet/budgetberedningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.