Här invigs Sverige i miniatyrmodell

Publicerad

Nu har miniatyrmodellen av Sverige invigts och snart är allmänheten välkomna att beskåda de norra delarna av landet som står klara.

under måndagen fanns Sveriges landsbygdsminister Sven-Erik Bucht på plats i Kungsör för att invigaminiatyrmodellen av Sverige som är under uppbyggnad. Än så länge är Norrland klart och på lördag är besökare välkomna att spana in modellen som ska bli Skandinaviens största på sikt.

”Hedrande uppgift”

– Som landsbygdsminister är det väldigt hedrande att få uppgiften att inviga det här, säger Sven-Erik Bucht.

Tillsammans med landshövding Minoo Akhtarzand klippte han det symboliska bandet som öppnar utställningen. På lördag är allmänheten välkommen och under våren kommer det vara öppet på helger samtidigt som bygget fortsätter.

Ska ge arbetstillfällen

På sikt är förhoppningen att Sverigemodellen ska bli en stor turistattraktion och skapa många arbetstillfällen i Kungsör.

– Det är väldigt intressant att få en sådan här satsning på plats i Kungsör. Jag tror att det är jätteviktigt med entreprenör som vågar göra sådana satsningar i mindre kommuner, säger Sven-Erik Bucht.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.