Foto: SVT

Ny misstanke mot 41-åringen: försökte teckna sin mans livförsäkring

Uppdaterad
Publicerad

Den 41-åriga kvinna som sitter häktad för det så kallade sommarstugemordet i Arboga är nu misstänkt för att ha försökt teckna sin makes livförsäkring. Mannen hittades drunknad förra året och hans död utreds som mord.

Jessica Wenna, åklagare i målet, säger till Veckans brott att 41-åringen delgivits misstanke om att ha ansökt om livförsäkring i sin dåvarande makes namn.

– Den 41-åriga kvinnan har delgetts misstanke om förberedelse och försök till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning gällande livförsäkringen, säger Jessica Wenna.

Arbogafallet

Kvinnan är skäligen misstänkt för brott, den lägre misstankegraden. Veckans brott har sökt kvinnans försvarare för en kommentar.

Hittades på bara en meters djup

41-åringen och en 18-årig man sitter sedan september häktade för mordet på kvinnans far och mordförsöket på hennes mor den 3 augusti.

Läs mer: Beslut från tingsrätten: Graven öppnas

Samtidigt utreds 41-åringens makes död. Det var i augusti förra året som mannen hittades död på bara en meters djup vid en brygga nära kvinnans föräldrars sommarstuga utanför Arboga. Mannen skulle ha åkt ut med båt på Hjälmaren och sedan försvunnit. Först tolv timmar senare anmäldes han försvunnen.

Livförsäkring på 2,5 miljoner kronor

En livförsäkring på 2,5 miljoner kronor hade utfärdats med den 41-åriga kvinnan som förmånstagare om mannen dog. Men försäkringsbolaget beslutade att inte betala ut pengarna då man misstänker att det inte var mannen själv som hade tecknat försäkringen.

– Vi har god bevisning för att livförsäkringen tecknades utan hans vetskap och att han själv inte ville ha den, sade Anders Lindstrand, utredningschef på If Skadeförsäkring, till SVT Nyheter i augusti.

I höstas öppnades utredningen om mannens död på nytt av kammaråklagarna Johan Fahlander och Jessica Wenna. Brottsrubriceringen är mord och försök till grovt bedrägeri. Nu har alltså 41-åringen delgivits misstanke om bedrägeridelen.

Ingen har delgivits misstanke om mord på kvinnans make.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet