Per Ågren, lokalpolisområdeschef i Västerås, berättar om polisläget under Power Meet. Foto: TT/SVT Arkiv

Polisen förbereder inför Power Meet

Uppdaterad
Publicerad

Världens största bilträff drar igång och besökarna har redan börjat anlända till Västerås. Nu förbereder polisen sig inför Power Meet.

Polisen har lång erfarenhet av Power Meet och de är väl förberedda på anstormningen som väntar under veckan och helgen. De har resurser både från länet och utifrån.

– Vi har bland annat ridande poliser, cykelpoliser och patrullerande poliser, säger Per Ågren, lokalpolisområdeschef för Västerås.

Power Meet 2015

Viktigt att prata

Fler områden ska bevakas av polis under helgen. Två viktiga faktorer är kommunikation och nyktra förare.

– Trafiknykterhet, ordning och säkerhet är våra huvuduppgifter i det här sammanhanget. Sedan är det viktigt att fokusera på att prata med folk, så att de får en trevlig upplevelse. Tanken är att vi ska underlätta, säger Per Ågren.

”Förberedda på allt”

Roger Götheden är vakthavande befäl hos polisen och har jobbat många år under Power Meet. Han menar på att det ofta inte blir större, utan att det ofta är en trevlig tillställning.

– Det begås ju en del brott i de här stora folksamlingarna. Det blir en del omhändertaganden och smärre bråk. Ibland har vi haft en och annan våldtäkt och misshandel, men vi är förberedda på allt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet 2015

Mer i ämnet