Här cruisar de finaste bilarna

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen deltog de allra finaste bilarna i en cruising på Power Meet. SVT:s fotograf var på plats och vi har också sänt live från världens största bilträff.

SVT Nyheter Västmanland sände live från bilfesten. Vi mötte arrangörer, entusiaster, bilälskare. Ja, besökare från hela världen.

Den första sändningen var vi på plats på Johannisbergs flygfält, där Europas största marknad på fem kilometer hålls och även där bilarna bedöms i en tävling.

Power Meet 2015

På plats mötte vi arrangören Kjell Gustafsson, kommunalrådet Anders Teljebäck, bilentusiasten Klas Brink, tävlingsdomaren Mats-Ola ”Lången” Larsson, besökarna Rasmus och Lars Ingbrandt samt marknadsstrategen från Västerås & Co, Linda Jonas.

På fredagen gjorde vi ett besök där besökarna bor, nämligen på Västerås Mälarcamping. Vi tog ett snack med säkerhetsvakten Lasse Eddebring och vi fick åka med ett gäng i deras Chevrolet Imapala från -67 Cabriolet.

På kvällen visade de finaste bilarna upp sig i en fincruising. Bläddra mellan videoklippen ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet 2015

Mer i ämnet