Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se räddningstjänstens egna videoklipp och hör räddningsledaren Mattias Ingvarsson återberätta insatsen vid den dramatiska branden på Ica Haga i Västerås. Foto: Magnus Esser Bengtsson

Intensiv räddningsinsats när Ica Haga i Västerås eldhärjades – nu börjar rättegången

Uppdaterad
Publicerad

Som räddningsledare var Mattias Ingvarsson med och tog avgörande beslut under den dramatiska mordbranden på Ica Haga i Västerås.

– Vi började med att söka efter överlevande inne i byggnaden, men riskerna blev för stora, säger han.

Under tisdagen inleds rättegången mot kvinnan som misstänks ha startat branden som ödelade Ica-butiken på Haga i Västerås. Hon står åtalad för bland annat grov mordbrand.

När räddningstjänsten kom till platsen kunde de inte säkerhetsställa att det inte fanns människor kvar i byggnaden. Därför bestämde de sig för att gå in i livräddande syfte.

Branden på Ica Haga i Västerås

I klippet: Se räddningstjänsten egna videoklipp och hör räddningsledaren Mattias Ingvarsson återberätta insatsen.

Hör larmsamtalen till SOS: ”Hoppas inga kunder är kvar”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Fy fan, jag får panik” – hör larmsamtalen till SOS under händelserna på juldagen då Ica Haga sattes i brand. Foto: Räddningstjänsten Mälardalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Ica Haga i Västerås

Mer i ämnet