Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det gick fort från att den 31-åriga kvinnan tände eld på saker inne på ICA Haga i Västerås, tills den var nerbränd. Här får du veta vad som hände minut för minut. Foto: SVT

Så snabb var branden på Ica Haga i Västerås – övertänt på 19 minuter

Uppdaterad
Publicerad

Brandförloppet på Ica Haga var oerhört snabbt. Det visar tidsloggar från räddningstjänsten och polisen. SVT kan visa tidslinjen över branden, som totalförstörde butiken.

På juldagen avvisades en kvinna som hade försökt handla på kredit från Ica Haga i Västerås. Hon kom tillbaka en kort stund senare och började tända på butiken på flera ställen.

SVT Nyheter Västmanland har tagit del av polisens och räddningstjänstens tidsloggar. De visar att branden spred sig mycket snabbt. Bara 19 minuter efter första larmet var butiken utom räddning.

Branden på Ica Haga i Västerås

En av brandmännen på plats berättar i polisförhör att bärigheten på den typen av byggnader är 15 minuter, då det är stål som håller upp konstruktionen och utöver det bara plast och isolering.

Ingen person skadades i branden. Den 31-åriga kvinnan som greps på platsen är misstänkt för mordbrand. Kvinnan har erkänt att hon har tänt på i butiken, men enligt hennes advokat hade hon inte för avsikt att begå något brott.

Starta videon för att se tidslinjen över den förödande branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Ica Haga i Västerås

Mer i ämnet