Dustin Johners Västerås tog ett stort steg närmare den hockeyallsvenska finalen. Foto: Calle Ström/Bildbyrån

VIK segrade i supermötet

VIK Hockey segrade i supermötet med Malmö Redhawks.

Matchen, som har beskrivits som en av de hetaste någonsin, på ABB Arena blev en historia med lyckligt slut för VIK.

Med 3-2 kunde VIK se sig som segrare efter slutsignalen och har i och med vinsten kopplat ett stadigt grepp om en plats i den allsvenska finalserien.

Hockeyallsvenskan 2014-2015

Matchen startade i ett rasande tempo med flera chanser åt båda håll. Men VIK var starkast och inledningsvis var det endast Malmös Niko Hovinen i buren som lyckades hålla kvar Hökarna i matchen.

I den andra perioden fortsatte Västerås att dominera och efter drygt fem minuters spel kunde Erik Andersson sätta in det första målet för VIK. Malmö lyckades dock hämta upp i slutet av perioden.

I tredje var det någon som räknade helt fel då VIK var sex man på plan och därmed drog på sig en onödig utvisning. Och Malmö utnyttjade situationen genom Frederik Storm, framspelad av Fabian Brunnström, som kunde skicka upp pucken i nättaket.

Men Västerås kom tillbaka ännu starkare efter det snöpliga bakslaget. Fredrik Johansson tilldelas målet efter att Simon Fredriksson skickat iväg ett skott i stolpen. Efter mycket om och men letar sig pucken in bakom Hovinen.

Sekunderna senare dundrar VIK in 3-1. Brock Montpetit kastar sig fram och lyckas peta in pucken, efter en stolpträff av Fredrik Johansson. Det tog alltså bara 47 sekunder för VIK att gå från 1-1 till 3-1.

Med fyra minuters spel kvar var Malmös Frederik Storm framme och gjorde sitt andra mål i matchen. Men VIK höll undan och kunde efter slutresultatet 3-2 säkra sina tre viktigaste poäng denna säsong.