Skadad tjuv till sjukhus efter olycka med stulen bil

Uppdaterad
Publicerad

Utanför Kungsör körde en 40-årig man in i ett träd under natten mot fredagen. När polisen kom till platsen visade det sig att bilen han kört var stulen.

Den skadade 40-åringen hade själv kunnat ta sig ut ur bilen men fördes med ambulans till akuten i Västerås på grund av ryggsmärtor. Bilen var tidigare stulen i Sundsvall och hade registreringsskyltar som tillhörde en annan bil av samma typ men med annan färg.

I samband med undersökningen inne på akuten upptäcktes också att mannen hade saker på sig från ett inbrott för några dagar sedan i ett klädskåp på ett gym i Örebro.

Mannen, som ligger kvar på sjukhuset, måste nu bevakas av polis. Han är misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott, märkesförfalskning, olovligt brukande och grov olovlig körning och brott mot knivlagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.