En man begärs omhäktad för ett mord i Arboga 2015. Arkivbild. Foto: TT

Stärkta misstankar mot häktad i Arbogafallet

Uppdaterad
Publicerad

Misstankarna har stärkts ytterligare mot en 25-årig man som sitter häktad för det uppmärksammade drunkningsmordet i Arboga i augusti 2015, enligt åklagare Jessica Wenna. Nu begärs han omhäktad.

Jessica Wenna säger att det har tillkommit nya uppgifter i fallet.

– Det har hållits ett antal förhör och vidtagits åtgärder under veckan, och det har naturligtvis lett till att utredningen har gått framåt, men jag kan inte säga vad det har inneburit i praktiken, säger Wenna till TT.

Arbogafallet

– Jag gör bedömningen att bevisläget har stärkts gentemot honom.

Åklagare Jessica Wenna. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Häktades för drunkningsmord

Mannen häktades den 17 februari och kommer att begäras omhäktad på tisdag nästa vecka. Han har tidigare nekat till brott, men Jessica Wenna vill inte berätta om mannen fortfarande nekar eller har erkänt.

– Jag vill inte gå in någonting på vad han säger i ärendet, säger hon.

Två andra personer som frihetsberövades i samband med 25-åringen har försatts på fri fot.

Den mördade mannens fru är sedan tidigare häktad misstänkt för mordet på sin make, och för mord och mordförsök på sina föräldrar. I början av februari erkände kvinnans 18-årige pojkvän att han mördat hennes pappa och även försökt mörda hennes mamma.

Jessica Wenna säger att åtal kommer att väckas i april för det misstänkta mordet och mordförsöket på föräldrarna, men att det ännu inte finns någon prognos för när åtal väcks i drunkningsmordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet