Stor hockeyturnering för unga

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen startade Sveriges största ungdomshockeyturnering i Västmanland. På fem orter i länet kommer 40 lag att göra upp om vem som får lyfta pokalen på söndag:

– Det är roligt, Det är alltid kul att spela lite extra hockey, säger Ivar Hallgren, som spelar i Huddinge.

Sju matcher på två dagar är vad som väntar 12-åringarna som deltar i turneringen Resport Trophy, som pågår i Västmanland. Därefter blir det A- eller B-slutspel för de 40 lag som slåss om att få lyfta pokalen på söndag.

– En sådan här turnering betyder oerhört mycket för spelarna. Man blir hård och härdad när man är med och spelar så många matcher under en så kort tid, säger tränaren för VIK team -02, Henrik Björkman.

Finalen spelas i Västerås på söndag, men hela turneringen spelas på totalt fem orter i länet. Förutom Västerås spelas den också i Surahammar, Hallstahammar, Sala och Fagersta.  Resport Trophy har tidigare anordnats i Värmland, men från och med i år är det Västmanland som gäller.

– Det är jättekul att så många duktiga spelare till Västmanland och framför allt få igång hockeyintresset i Västmanland igen, säger tränaren för VIK team -02, Henrik Björkman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.