På bilderna, som föraren själv tagit, ses polishunden Hjalle Foto: Polisen

Två män åtalas för rån och djurplågeri

Uppdaterad
Publicerad

Polishunden Hjalle knivskars efter att ha lyckats spåra en av de två män som rånade en Teliabutik på Erikslund. Nu åtalas båda männen, 26 och 37 år gamla, skriver VLT.

Det var den 18 augusti vid 19.30-tiden som två män rånade Teliabutiken på telefoner. De tittade in i de olika butikerna där de sålde telefoner och det var när de såg en expedit i Teliabutiken som stod själv, som de valde att slå till.

Männen ville titta på en Iphone 6 och det var när expediten lade telefonerna på disken som en av männen tog fram en kniv och sade ”Don´t follow”.

Polishunden Hjalle

Männen försvann in i skogen i närheten av Erikslund och en hundförare fick upp ett spår. Det var när en av männen blev beordrade att lägga sig ned som han fick panik och knivhögg polishunden. Han ska i förhör ha sagt att han ”flippat ur”. Det skriver VLT.

Båda männen ska ha erkänt brotten. På måndag den 14 september i år inleds rättegången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polishunden Hjalle

Mer i ämnet