Foto: SVT

Två misstänkta gripna för sommarstugemordet

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har gripits på Arlanda misstänkta för ett mord i Arboga i början av augusti.

På eftermiddagen greps två personer, en 41-årig kvinna och en 18-årig man, på Arlanda misstänkta för sommarstugemordet i Arboga. De misstänkta sitter nu i olika polisbilar för transport till polishuset i Västerås.

Gripandet kunde ske odramatiskt på Arlanda flygplats efter en längre tids utredningsarbete, skriver polisen på sin hemsida.

Arbogafallet

Skulle lämna landet

De gripna är en 41-årig kvinna och en 18-årig man – båda är hemmahörande i Eskilstuna. 18-åringen är kvinnans pojkvän, enligt uppgifter till SVT Västmanland.

– De greps i eftermiddag när de skulle lämnat landet, säger polisens presstalesperson Lisa Sannervik.

Hur reagerade de?

– Det vet jag faktiskt inte och det är inget vi kommer att gå ut med heller.

Vart var de på väg?

– Den uppgiften lämnar vi inte.

Men en polis, med insyn i utredningen, säger att paret var på väg till Thailand. Andra uppgiftslämnare bekräftar resmålet och säger att kvinnan bokat en längre utomlandsvistelse.

Lars Jähresten, som försvarar den 18-årige mannen, vill inte kommentera gripandet. Inte heller när det första förhöret kommer att hållas.

– Du får återkomma senare, om nån dag eller två, säger han.

Tidigare misstänk släppt

I förra veckan avslöjade SVT Västmanland att den 41-åriga kvinnan var polisens hetaste spår i mördarjakten.

Den 3 augusti hittades en man död och en kvinna svårt skadad i en sommarstuga. I början av utredningen misstänktes kvinnan för mord och anhölls, men efter några dagar klassade polisen henne istället som ett brottsoffer.

Thomas Carlstedt, som är den skadade kvinnans advokat, beskriver situationen som ”otroligt komplex”.

– Min klient är är lättad att polisen har gripit de två. Det är ju en otroligt komplex situation mellan 41-åringen och min klient. Hon vill vänta med att kommentera läget just nu.

Har kvinnan fortfarande beskydd?

– Hotbilden har i vart fall sänkts, skulle jag tro, säger Carlstedt.

Vad händer nu?

– Nästa steg är att de två misstänkta ska höras och då får min klient kompletteringshöras och kommentera deras uppgifter. Vi vet ju inte vad de kommer att säga men det är ju lite talande att de var på väg från Sverige.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet