Åtal efter Yaras död

Uppdaterad
Publicerad

I dag väcks åtal mot en 31-årig kvinna och en 32-årig man misstänkta för att ha dödat den åttaåriga flickan Yara i Karlskrona.

Polisen tror att flickan dödades med kraftigt våld med bland annat en brödkavel och en förlängningssladd.

Enligt åtalet ska flickan ha misshandlats med slag över hela kroppen och en misstanke är att de åtalade använt en brödkavel.

Mobilfilmer visar Yaras sista minuter

Som SVT Blekingenytt tidigare avslöjat finns två mobilfilmer från bostaden den aktuella kvällen, som både åklagaren och försvaret åberopar som bevisning.

Misstänkt mord på 8-åring – Teckenspråk

Den första av de två filmerna – båda hämtade ur den åtalade mannens telefon – är en kort sekvens tagen i Yaras sovrum. Rummet och mörkt och bara upplyst av ett svagt sken från gatan utanför. På filmen hörs den åtalade kvinnan uppmana Yara att ”dricka” och ”sova”. Klockan är då 21.20. I förhör uppger mannen att han reagerat på ljud från rummet och att han gick in för att be sin hustru sluta att bråka med flickan.

Tre minuter senare, klockan 21.23, startar mannen på nytt en filmsekvens med mobilen. En till synes livlös kropp har då flyttats till bostadens toalett, där den 31-åriga kvinnan med duschslangen sprutar kallt vatten i ansiktet på flickan.

Mannen hörs säga:

– Varför gjorde du det? Det är ju ett barn? Finns det någon som slår ett barn?

Flyttade kroppen

Utredningen visar att den livlösa flickan därefter flyttas runt i lägenhetens . Där görs ockå misslyckade försök att få liv i Yara genom att spruta parfym på henne.

Efter en stund larmar den åtalade kvinnan ambulans.

Båda de åtalade nekar till brott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på 8-åring – Teckenspråk

Mer i ämnet