Foto: Kenny Åkesson

Fick pris för uppsats om dövkompetens

Uppdaterad
Publicerad

Camilla Högberg har som en av nio pristagare belönats med Örebro kommuns uppsatsstipendium 2015. Hon har studerat till socionom på Örebro Universitet, där hon skrev uppsatsen ”Dövkompetens inom sociala myndigheter, tack!”

Uppsatsen handlar om relationen mellan döva klienter och sociala myndigheter, och hur kommunikationen ser ut mellan dem.

Så här lyder Örebro kommuns motivering till priset:

”Författaren lyfter en viktig fråga kring bemötande och problematik i mötet med teckenspråkiga medborgare, och hur fel det kan bli på grund av okunskap. Författaren har lyckats hitta de kärnfrågor som belyser problematiken och guidar läsaren på ett lättbegripligt sätt i begrepp och tankar som finns i den teckenspråkiga målgruppen. Uppsatsen kan användas som ett kunskapslyft och ett bra verktyg i hela kommunen.

Problematiken gäller inte bara den teckenspråkiga målgruppen utan slutsatsen kan appliceras på alla medborgargrupper i kommunen. Det framkommer ett behov av att utveckla nya rutiner och arbetssätt hos personalen i kommunen och att anställa personer med egen kulturkompetens.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet