Foto: SVT

Futsal-VM: Sverige tar en match i taget

Uppdaterad
Publicerad

I somras, kort tid innan VM i futsal i Thailand, stod landslaget som kvalificerat sig utan förbundskapten, något som ledde till stora förändringar.

Den nya förbundskaptenen fick bara veckor på sig att svetsa samman laget. Trots detta är det en positiv känsla i laget inför VM-turneringen som börjar i morgon.

Översättning

Fatima Tebibel lagkapten:

Jag som lagkapten...  Det är första gången jag får förtroendet. Det känns roligt och det är jag som ska se till att laget ska fungera bra. Samma med min roll. Och jag känner mig redo fysiskt och bra mentalt förberedd. Det är det jag har tränat på hittills.

Fatima Tebibel lagkapten:

Vi har haft det stökigt och sedan avgick vår tidigare förbundskapten. Men nu har vi Belan och Ali, och trots den korta tiden så känns det väldigt bra. Eftersom de båda två verkligen vill och vi i laget klickar jättebra ihop med dem. Så det med att vår tidigare förbundskapten avgick har vi lagt bakom oss nu. Det känns som om det inte har hänt. Så... Ja, Belan och Ali har fungerat jättebra ihop med oss.

Belan Zengana förbundskapten:

I de fem lägren som vi har haft har laget utvecklats under ganska kort tid. Jag hade ju velat börja tidigare och haft mer tid till bättre planering. Men jag känner ändå trots den korta planeringen och den resurs vi har, så har vi gjort det bra de här fem veckorna. Jag känner mig positiv inför Thailand.

Det är verkligen svårt att säga hur resultatet kommer att bli i Thailand eftersom vi möter ju Thailand, Kina och Italien. Thailand och Kina har vi aldrig mött tidigare, och vi har inte sett hur de har presterat. Det är ju nya länder som är med i turneringen. Italien har vi mött tidigare och de vet vi ungefär vilken nivå de har. Men... de andra två lagen, det är svårt att säga… Vi får se hur resultatet blir.

Fatima Tebibel lagkapten:

Ja. I laget har vi bestämt att vi tar en match i taget. När vi spelat klart en match siktar vi på nästa. Målet är ju självklart slutspelet. Men vi tar en match i taget först, så får vi se vad som händer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

nyhetstecken reportage hösten 2015

Mer i ämnet