Foto: TT/Polisen

Hovrätten sänker straffet för bunkerläkaren

Publicerad

Hovrätten sänker straffet för den så kallade bunkerläkaren till åtta års fängelse. I tingsrätten dömdes läkaren tio års fängelse för människorov.

I september förra året drogade den 38-årige läkaren en ung kvinna i Stockholm och förde henne till sin fastighet i nordöstra Skåne, där han spärrade in henne i en specialbyggd bunker. Han dömdes till tio års fängelse för människorov av tingsrätten, men åklagaren ville ha ett strängare straff och överklagade till hovrätten. Även läkarens försvarsadvokat var missnöjd med domen och hoppades att hovrätten bara skulle döma honom för olaga frihetsberövande.

På torsdagen kom hovrättsdomen. Hovrätten sänker straffet för bunkerläkaren till åtta års fängelse. Dessutom ska han betala ett skadestånd på 180.000 kronor. Hovrätten anser liksom tingsrätten inte att det finns skäl att döma honom för grov våldtäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.