Obama skickar minister till Ferguson

Uppdaterad
Publicerad

Demonstrationerna i Ferguson i USA fortsätter, och nu skickar Barack Obama justitieminister Eric Holder till området för att granska händelsen där den 18-årige Michael Brown sköts ihjäl av polis.

Obama manade både polis och demonstranter till återhållsamhet. Han sade att ilskan över dödsskjutningen är förståelig, men han fördömde våld och plundring under protesterna.

SVT:s reporter på plats fick igår avbryta en direktsändning på grund av oroligheterna, och hon beskriver situationen som att befinna sig i en krigszon.

Dödsskjutningen inträffade den 9:e augusti. Enligt vittnen sköts 18-årige Michael Brown av en polisman när han sträckte upp armarna i luften. En obduktion som Browns familj låtit göra visar att Brown träffades av sex skott framifrån. Det fanns inga tecken på strid, eller krutstänk som pekar på att skotten avlossades på nära håll, sade familjens advokat när han redovisade rapporten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orolighet i Ferguson Teckenspråk

Mer i ämnet